top of page

BIOGRAFIE

Miriam De Wolf is geboren en getogen in Brussel. Op haar 8e schrijft ze zich in aan de Academie voor Woord en Muziek te Jette en krijgt zo haar eerste dwarsfluit lessen bij Patricia Van den Bossche.

Ze behaalt in juli 2015 haar masterdiploma Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen met onderscheiding aan de KU Leuven. Ze is daar bijzonder geboeid door ondernemerschap en wil dat graag combineren met haar passie voor muziek. In haar laatste jaar schrijft ze aan de KU Leuven haar masterthesis rond Computer-Aided Music Education. Eens afgestudeerd wilde ze het erop wagen om toelatingsproef te doen aan het conservatorium om zo die andere droom om fluitiste te worden na te jagen. Ze wordt toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Frank Hendrickx. Daarnaast studeert ze ook altfluit bij Veronique Craps. Twee jaar later trekt ze naar Tilburg om zich verder te specialiseren bij Valerie Debaele aan de Fontys Academy for Music and Performing Arts. Ze volgt tegelijkertijd piccolo les bij Liesbet Driegelinck en studeert compositie bij Ann Kuppens aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Na het behalen van de bachelor met grote onderscheiding trekt ze naar Luik in de klas van Toon Fret zich verder te verdiepen, met o.a. lessen in hedendaagse muziek bij Ine Van Oeveren en lessen orkest repertoire bij Lieve Goossens. Daar volgt ze ook de master piccolo bij Miriam Arnold. In haar master thesis daar combineert ze haar twee passies: technologie en muziek. Meer daarover hier.

Samen met Paulien van Overmeire vormt ze het kamermuziekduo an enCHANTed FLUTE, waarmee ze zowel repertoire brengen geschreven voor fluit en sopraan, als eigen arrangementen.

De afgelopen jaren volgde ze al masterclasses bij Juliette Hurel, Vincent Cortvrint, Anna Garzuly, Carlos Bruneel, Katlijn Sergeant, Tilmann Dehnhard, Nicole Esposito, Emily Beynon, Edith Van Dyck, Wilbert Hazelzet, Sabine Warnier, Jean Prévot, Nozomi Kanda, Pierre Pouillade, Henrik Svitzer en Berten D’Hollander. Daarnaast woonde ze masterclasses bij gegeven door: Peter-Lukas Graf, Gaby Van Riet, Philippe Bernold, Emmanuel Pahud, Andrea Lieberknecht en Alexis Kossenko.

Miriam speelt sinds haar 11e bij de Koninklijke Filharmonie van Jette, waarmee ze geregeld meeoptreedt. Van 2016 tot 2018 was ze eerste fluit bij Jong Symfonisch Antwerpen. Sinds 2018 speelt ze mee met Frascati Symphonic te Leuven als tweede fluit of als piccolo, naargelang het project. Als freelancer werkte ze al samen met o.a. Jong Symfonisch Leuven, I Musici Bruscellensis en het Stringendo Kamerorkest.

Miriam werkt daarnaast freelance front-end en web developer. Ze deed al projecten voor startups als Azilpix, Elimity, NetOn.Live en anderen. 

Ze geeft ook graag fluitles, zo deed ze al enkele interims in de muziekacademies van Grimbergen, Dilbeek en Alsemberg.
3-DSCF4166.jpg

Live as if you were to die tomorrow

Learn as if you were to live forever

 

M. Gandhi

bottom of page